Biografie

Denise Lutgens is geboren op 19 juli 1990 in Roermond, Nederland. Al op vroege leeftijd was duidelijk dat haar passie bij muziek lag zo begon haar liefde voor de piano op inboedelveilingen waar ze met haar vader heen ging als peuter en kleuter. Als er een piano of vleugel aanwezig was op deze veilingen dan was Denise er niet meer weg te houden. Dit leidde in 1996 tot de start van haar pianolessen bij Marianne Maessen aan de muziekschool van Venlo.

Al snel bleek dat ze grote vorderingen maakte en op 8 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het conservatorium in Amsterdam. In 2000 zette ze haar jong talent opleiding voort bij Ton Demmers aan het Conservatorium in Tilburg. In 2002 vervolgde ze haar pianostudie aan de Anton Rubinstein Akademie bij Alla Blatow. Hier maakte ze tijdens een masterclas kennis met Prof. Vladimir Krainev die onmiddelijk Denise uitnodigde om haar studie te vervolgen bij hem in Hannover aan de Hochschule für Musik und Theater. Hier studeerde ze van 2002 - 2008. In juni 2008 slaagde Denise voor haar eindexamen gymnasium aan het St. Willibrord Gymnasium te Deurne om vervolgens haar studie voort te zetten aan het Royal College of Music in Londen. Denise was de eerste Nederlandse pianiste die toegelaten werd tot deze prestigieuze opleiding. In 2009 haalde ze haar Propedeuse of Music aan de Royal College of Music.

Wegens ernstige zieke en overlijden van haar vader heeft ze besloten om haar studie voort te zetten in Den Haag waar ze ook is afgestudeerd bij Prof. Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium. Tijdens haar studie werd haar voorliefde voor het lesgeven duidelijk. Tijdens haar 1e jaar in Londen is ze begonnen met groepslessen algemene muziek te geven aan jonge kinderen en lessen aan beginnende kinderen. Eenmaal verhuisd naar Den Haag wilde ze hier onmiddelijk mee verder en dit heeft geresulteerd in het opstarten van haar eigen piano school, HIP School. In 2015 organiseerde ze ook een Internationaal Piano Concours voor 83 internationale jonge talenten in Den Haag. Leerlingen van Denise deden onder andere mee aan het Steinway Concours, Prinses Christina Concours en deden optreden onder andere op Festival Classique.

Denise heeft zelf ook aan een aantal concoursen deelgenomen op jonge leeftijd wat resulteerde in een eerste prijs in oa. het Steinway Concours Nederland, Rotary Concours, Alexander Scriabin Concours Parijs, DTKV Wettebewerb. Ze speelt nogsteeds actief concerten en concoursen in zowel binnen- als buitenland. Momenteel is ze aan het voorbereiden voor een concerttour in seizoen 2018-2019 in Nederland.